Ads 468x60px

Pages

Dióspite

 2997.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
2-3 evőkanál tejföl,
30 dkg vaj,
a töltelékhez:
20 dkg cukor,
kevés víz,
20 dkg darált dió,
20 dkg zsemlemorzsa,
4 dkg olvasztott vaj,
1 késhegynyi fahéj és szegfűszeg,
6 deka mazsola,
4 kanál méz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a hozzávalókból réteskeménységű tésztát, majd a felét nyújtsuk ki, rakjuk tepsibe. Ezután töltsük meg, és a tészta másik felét borítsuk rá. Tojással kenjük meg és közepes tűz mellett, 30-40 percig süssük. A töltelékhez főzzük sziruppá a cukrot a vízzel, adjuk hozzá a többi hozzávalókat, a végén a mazsolát és a mézet. Ha az anyag túl kemény, akkor keverjünk hozzá kevés tejet .


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése