Ads 468x60px

Pages

Garibaldi tészta

 2998.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
2 tojássárgája,
1 egész tojás,
1/2 csomag kuglófanyag (Dr. Oetker),
2 tojásfehérjének habja,
a tetejére:
5 dkg durvára vagdalt mandula.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a többi anyagokat, legvégül a tojáshabot. Zsírozott tepsibe ujjnyi vastagra kenjük el és középerős tűznél, addig süssük, míg a felületén gyenge hártya képződik, ekkor szórjuk meg a mandulával, majd süssük készre. Éles formákkal szaggassuk ki, a hulladékot felfújtfélékhez használjuk el.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése