Ads 468x60px

Pages

Mákostorta

 3000.

HOZZÁVALÓK:
22 dkg cukor,
5 dkg vaj,
2 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
citromlé,
15 dkg darált mák,
22 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
6 evőkanál tej,
a töltelékhez:
ribiszkelekvár,
kevés rum,
a mázhoz:
15 dkg finom porcukor,
3-4 evőkanálnyi forró víz,
8 dkg csokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, a cukrot és a tojást, adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a mákot, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és a tejet. Mindezt keverjük el alaposan és zsírozott formában, lassan süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk ketté, rummal nedvesítsük, gyümölcsízzel töltsük meg, és a mázzal vonjuk be. A mázhoz keverjük el simára a porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval, majd öntsük a tortára és szárítsuk meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése