1300.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
a mázh oz:
30 dkg cukor,
2-3 szem eper,
a töltelékh ez:
5 tojás,
5 púpozott evőkanál cukor,
néh ány
kanál eperlekvár, vagy átpasszírozott eper.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a tojássárgákat 8
dkg liszttel, és 1/2 dl vízzel. Verjük kemény h abbá
a tojásfeh érjéket a cukor fokozatos h ozzáadásával,
majd adjuk h ozzá az elkevert tojássárgákat, és
a maradék lisztet. Tegyük a masszát nyomózsákba, és egy vastagon zsírozott,
kilisztezett sütőlemezre nyomjunk 5 cm átmérőjű félgömböket. Egyenletesen lassú
tűznél gőzmentesen süssük, ezért a sütő ajtaját időnként ki is nyith atjuk.
Végül gyenge tűznél szárítsuk. Az eperkrémh ez
keverjük el ez egész tojásokat a cukorral, és néh ány
evőkanál lekvárral, vagy ennek megfelelő mennyiségű átpasszírozott eperrel. Gőz
fölött addig kavarjuk, amíg kellően sűrűvé nem válik. A megtöltött fánkokat
vonjuk be cukros epermázzal, és tegyük h űvös h elyre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése