1303.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg kimagozott meggy,
10 dkg babapiskóta,
2 evőkanál méz,
4 tojás,
8 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk egészen apróra a
kimagozott meggyet. Keverjük el a babapiskótából készített morzsával, a mézzel,
és 2 egész tojással. Pih entessük addig, amíg a
massza legalább duplájára duzzad. Forraljuk fel a tejet a vaníliáscukorral,
majd lassú tűzön egy evőkanállal szaggassuk bele a meggygaluskákat. Néh ány
percnyi főzés után szedjük ki a galuskákat, és dolgozzuk el a lassan kih űlő,
már langyos tejet 2 tojássárgájával. Forraljuk át óvatosan, és h űtsük
ki újra. Ezután keverjük össze a két tojás h abbá
vert feh érjével. Öntsük a mártás sűrűségű
öntetet a galuskákra, és így tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése