1306.
HOZZÁVALÓK:
4 kifli,
3 dl tej,
cukor,
vanília,
4 tojás,
2 evőkanál porcukor,
10 dkg darált dió,
mazsola,
reszelt citromh éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk az egynapos kifliket
karikára, és öntsük le a langyos, vaníliával ízesített, ízlés szerint cukrozott
tejjel. Hagyjuk állni. Közben keverjük ki a tojássárgákat a porcukorral. Verjük
a feh érjéket kemény h abbá,
és dolgozzuk össze a tojássárgákkal. Amikor kiflik a tálban megpuh ultak,
adjuk h ozzá őket a darált dióval, és ízlés
szerinti mennyiségű mazsolával, illetve lereszelt citromh éjjal
a h abh oz, és
dolgozzuk el könnyedén. Töltsük kivajazott, kilisztezett tűzálló üvegedénybe,
és süssük szép rózsaszínűre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése