1970.
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg burgonya,
40 dkg liszt,
1 csapott evőkanál só,
2 hagyma,
2 tojásnyi zsír..
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk kockákra a burgonyát, főzzük
meg, törjük össze, sózzuk meg (kásaszerű legyen). Adjuk hozzá a lisztet, keverjük
el alaposan, szinte dagasszuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet
teljesen dagasszuk bele, és addig folytassuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá
válik. Kicsit hagyjuk lángon, de az alátétet tegyük alá. Vágjuk apró kockákra a
hagymát, és zsírban pirítsuk aranysárgára. Egy cseréptálba vagy lábasba tegyünk
kevés hagymás zsírt, és zsíros kanállal szaggassunk nagy galuskákat. Locsoljuk meg
hagymás zsírral. Addig tegyük ezt, míg a massza elfogy. Pirítsuk meg a sütőben.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tálaláskor még megszórhatjuk karikára vágott,
pirított hagymával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése