1963.
HOZZÁVALÓK:
4 tojássárgája,
12 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál tej,
mazsola,
a töltelékhez:
15 dkg darált dió,
vaníliás tej,
2 evőkanál cukor,
a bevonáshoz:
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a
vajjal, a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd keverjük hozzá a liszttel elkevert
sütőport és a tejet. Tegyük kivajazott tepsibe és szórjuk meg mazsolával. A
tésztára először a darált dióból vaníliás tejjel, és a cukorral készült párolt
tölteléket tegyük, azután a habkeverékkel egyenletesen vonjuk be. Nem
túlságosan forró sütőben szép egyenletesen süssük meg. Négyzetes darabokra
szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése