Ads 468x60px

Pages

Darapuding eperrel

2396.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg eper,
5 dl tej,
6 evőkanál búzadara,
1 tojás,
3 evőkanál cukor,
6 evőkanál narancslé,
1 teáskanál vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Aprítsuk fel a megtisztított, megmosott epret, majd hintsük meg vaníliáscukorral, és locsoljuk meg a narancslével. Néhány darabot tegyünk félre, a többit halmozzuk egy tálba. Öntsük a tejet lábosba, és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a citromhéjat. Forraljuk fel, szórjuk bele a darát, és állandóan kevergetve 1-2 percig főzzük. A tűzről levéve 3 percig hagyjuk állni. A citromhéjat vegyük ki. A darapudingba keverjük bele a tojássárgáját, majd miután langyosra hűlt, a kemény habbá vert fehérjét is. Öntsük a pudingot az eperre és hűtsük ki. A félretett eperdarabokkal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése