2397.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
1 csomag gyorsfagyasztott
morzsolt kukorica,
4-5 evőkanál kukoricaliszt
(esetleg kukoricadara),
40 dkg juhtúró,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
só és törött fekete bors, ízlés
szerint,
olaj a réteslap kenéséhez.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat verjük habosra, majd keverjük
össze a tejföllel és a fűszerekkel. Annyi kukoricalisztet adjunk hozzá, hogy
közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezt keverjük simára a juhtúróval, és
20 percig pihentessük. Közben dobjuk a még fagyott kukoricát forrásban lévő sós
vízbe, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük, majd szűrjük le. Miután
kihűlt, a finomra metélt zöldpetrezselyemmel együtt keverjük hozzá a túrós
töltelékhez. A réteslapot a már leírt módon töltsük meg, majd süssük pirosra.
Csak akkor szeleteljük fel, ha teljesen kihűlt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése