Ads 468x60px

Pages

Kukoricás rétes

2397.

HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
1 csomag gyorsfagyasztott morzsolt kukorica,
4-5 evőkanál kukoricaliszt (esetleg kukoricadara),
40 dkg juhtúró,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
olaj a réteslap kenéséhez.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat verjük habosra, majd keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel. Annyi kukoricalisztet adjunk hozzá, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezt keverjük simára a juhtúróval, és 20 percig pihentessük. Közben dobjuk a még fagyott kukoricát forrásban lévő sós vízbe, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük, majd szűrjük le. Miután kihűlt, a finomra metélt zöldpetrezselyemmel együtt keverjük hozzá a túrós töltelékhez. A réteslapot a már leírt módon töltsük meg, majd süssük pirosra. Csak akkor szeleteljük fel, ha teljesen kihűlt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése