2675.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg egres,
4 dl joghurt,
kevés cukor,
csipetnyi só,
2 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
A piszkét tisztítsuk meg és tegyük 1 dl forrásban levő vízbe. Főzzük puhára, majd turmixpohárba töltve, verjük pépesre és nyomjuk át szitán, hogy a magja ne kerülhessen bele. A sűrű gyümölcslevet keverjük bele a joghurtba, és ízesítsük csipetnyi sóval meg kevés cukorral. Fogyasztás előtt a joghurtos egrest töltsük be a turmixpohárba, öntsük rá a tejet, és keverjük habosra. Rögtön fogyaszthatjuk.
25 dkg egres,
4 dl joghurt,
kevés cukor,
csipetnyi só,
2 dl tej.
A piszkét tisztítsuk meg és tegyük 1 dl forrásban levő vízbe. Főzzük puhára, majd turmixpohárba töltve, verjük pépesre és nyomjuk át szitán, hogy a magja ne kerülhessen bele. A sűrű gyümölcslevet keverjük bele a joghurtba, és ízesítsük csipetnyi sóval meg kevés cukorral. Fogyasztás előtt a joghurtos egrest töltsük be a turmixpohárba, öntsük rá a tejet, és keverjük habosra. Rögtön fogyaszthatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése