2670.
HOZZÁVALÓK:
22 dkg cukor,
4 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
1/2 kocka margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Karamellizáljunk 2 dkg cukrot jó sötétre, ez lesz a "színezék". Öntsük fel 1 dl vízzel, és addig forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre. Keverjük össze a maradék cukrot, a vizet és az ecetet és kb. 30 percig főzzük sűrűn kevergetve. A tűzről levéve, habverővel kezdjük kavargatni. Közben apródonként adjuk hozzá a színezéket és a margarint. Dolgozzuk össze alaposan. Annál jobb minél jobban ki van keverve. Francia krémes tetejére kenhetjük.
22 dkg cukor,
4 dl víz,
1 kávéskanál ecet,
1/2 kocka margarin.
Karamellizáljunk 2 dkg cukrot jó sötétre, ez lesz a "színezék". Öntsük fel 1 dl vízzel, és addig forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre. Keverjük össze a maradék cukrot, a vizet és az ecetet és kb. 30 percig főzzük sűrűn kevergetve. A tűzről levéve, habverővel kezdjük kavargatni. Közben apródonként adjuk hozzá a színezéket és a margarint. Dolgozzuk össze alaposan. Annál jobb minél jobban ki van keverve. Francia krémes tetejére kenhetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése