1930.
HOZZÁVALÓK:
4 tojásfehérje,
25 dkg barnacukor,
30 dkg dió,
6 evőkanál csipkebogyólekvár,
vagy helyette csipkehús mézzel keverve.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a
tojásfehérjéket, szórjuk bele apránként a barnacukrot. Vágjuk apróra a diót, és
25 dekányit tegyünk bele a felvert habba. Három evőkanál csipkelekvárt
keverjünk óvatosan a masszához. Töltsük az egészet habnyomó zsákba, és
formázzunk kicsi, kerek tallérokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg
a tallérok tetejét a maradék diódarabkákkal. Előmelegített sütőben, 160 fokon
huszonöt-harminc percig szárítsuk. Miután kihűltek a habcsókok, ragasszunk
össze kettőt-kettőt a maradék csipkelekvárral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése