1917.
HOZZÁVALÓK:
3/4 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg szír,
10 dkg cukor,
kevés citromlé,
késhegynyi őrölt fahéj,
a töltelékhez:
12 dkg darált mák,
kevés tej,
vaníliáscukor,
néhány dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral
elkevert lisztet a zsírral, a cukorral, a citromlével és az őrölt fahéjjal.
Nyújtsuk a tésztát késhát vastagságúra és derelyevágóval vágjuk egyenlő, kb. 3
ujjnyi széles darabokra. A szeletek közepébe tegyünk ujjnyi vastag csíkban a mákból
vanillincukros tejben főtt, mazsolával meghintett mákos tölteléket, és
hosszában hajtsuk össze. Kenjük meg tojássárgájával, és közepes tűznél süssük. Tálaláskor
hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése