2108.
HOZZÁVALÓK:
9 dkg vaj,
5 tojás,
3 mokkáskanál
sütőpor,
30 dkg liszt,
1,5 dl tejföl,
9 dkg
porcukor,
8 dkg dióbél,
15 dkg vegyes
cukrozott gyümölcs,
15 dkg
mazsola,
1 dl
tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fel simára,
habosra a feltört, egész tojásokat. Adjuk hozzá a cukrot, és kb. 10 percen át
kevergessük. Keverjük hozzá az előzőleg felolvasztott vajat, és verjük fel habosra.
Adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, a habosra kikevert tejfölt, a darált
dióbelet, a mazsolát és a darabokra vágott vegyes cukrozott gyümölcsöt. Vajjal
kikent nagyobb tortaformában, közepesen meleg sütőben tűpróbáig süssük. Kihűlés
után, a tetejét díszítsük tejszínhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése