2104.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10-10 dkg hámozott
mogyoró és darált mogyoró,
20 dkg
margarin,
12 dkg cukor,
3 evőkanál
porcukor,
1 tojás + 1
tojásfehérje,
12 dkg
mazsola,
1 evőkanál
rum,
10 dkg
tortadara,
1 zacskó
vaníliáscukor,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze
a lisztet a mogyoróval, a vajjal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a tojással és
a sóval. Hagyjuk állni kb. 30 percig. Keverjük össze az egész mogyorószemeket a
rumba áztatott mazsolával és a tortadarával. Nyújtsuk a tésztát lisztezett
deszkán 5 mm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle 6 cm-es korongokat és kenjük meg tojásfehérjével.
Halmozzunk az egyik felükre 1-1 teáskanál tölteléket, a másik felét hajtsuk rá.
A tésztatáskákat helyezzük margarinnal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben,
200 fokon 15 percig süssük. Kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése