2102.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
22 dkg cukor,
10 dkg
hámozott, apróra vágott pörkölt mandula,
1 citrom lereszelt
héja,
a tetejére:
15 dkg cukor,
3
tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások
sárgáját válasszuk el a fehérjétől (3 fehérje kell majd a tetejére). Keverjük
fehéredésig a tojássárgáját. Verjünk habbá 1 tojás fehérjét. Amikor keményedni
kezd, apránként verjük bele a 22 dkg cukrot. Ha a cukros hab kemény, keverjük
össze a sárgájával. Adjuk hozzá a citromhéjat, mandulát. Öntsük egy
sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-es tepsibe. Langyos sütőben kb. 25 percig
sütjük, majd kivesszük a sütőből. A máz elkészítéséhez a cukorból és 4 evőkanál
vízből főzzünk szirupot, amíg kanálból lecsöpögtetve szálat ereszt. Vegyük le a
tűzről. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük össze a kihűlt
sziruppal. Öntsük a süteményre (előtte célszerű a papírt lehúzni róla), tegyük
vissza a langyos sütőbe. Addig süssük, míg teteje aranybarna lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése