Ads 468x60px

Pages

Rántott diós szilva

2240.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált dióbél,
2 evőkanál szilvalekvár,
2 tojás,
kevés liszt és piskótamassza a bundázáshoz,
kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a szilvalekvárt 1 evőkanál vízzel és a darált dióval. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát, majd a mag helyére kenjünk egy keveset a diós szilvalekvárból. Nyomjuk össze a szilvát, majd lisztben forgassuk meg. Mártsuk felvert tojásba, és piskótamorzsában hempergessük meg. 180 fokra felhevített olajba téve pillanatok alatt megsül, az olajsütőt még lefedni sem érdemes. Vigyázni kell, nehogy megégjen. A felesleges olajat csöpögtessük le és még azon forrón, hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése