2240.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált dióbél,
2 evőkanál szilvalekvár,
2 tojás,
kevés liszt és piskótamassza a
bundázáshoz,
kevés porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a szilvalekvárt 1
evőkanál vízzel és a darált dióval. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát, majd a
mag helyére kenjünk egy keveset a diós szilvalekvárból. Nyomjuk össze a szilvát,
majd lisztben forgassuk meg. Mártsuk felvert tojásba, és piskótamorzsában hempergessük
meg. 180 fokra felhevített olajba téve pillanatok alatt megsül, az olajsütőt
még lefedni sem érdemes. Vigyázni kell, nehogy megégjen. A felesleges olajat
csöpögtessük le és még azon forrón, hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése