Ads 468x60px

Pages

Skót mazsolás sütemény

2244.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
3 kiskanál sütőpor,
csipetnyi só,
2 kiskanál cukor,
6 evőkanál vaj,
5 dkg mazsola,
3 evőkanál tej vagy tejszín,
2 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, és a cukrot, dolgozzuk bele a vajat, a mazsolát, és a tejszínt, majd végül a tojásokat. Gyengén lisztezett deszkán nyújtsuk 1 cm vastagságúra, és vágjuk a tésztát 6x6 centis négyzetekre, majd háromszögekre. A tetejüket kenjük meg tojásfehérjével, és szórjuk meg cukorral. Tegyük kivajazott tepsibe, és 10-15 percig süssük. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése