Ads 468x60px

Pages

Feketeerdő torta

 II.


HOZZÁVALÓK:

  • A piskótához: 6-8 tojás, 6-8 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só
  • A töltelékhez: 1 üveg magozott meggybefőtt, 4-5 deciliter tejszín, 15-20 dekagramm porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, rumaroma vagy rum ízlés szerint
  • A díszítéshez: meggyszemek, reszelt étcsokoládé, tejszínhab

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérje-habot. Egy 26 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 25 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha kihűlt, vágd három lapra.
  2. A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a vaníliás cukorral. A meggybefőttet szűrd le, és tedd félre a levét. A meggyet csepegtesd le jól.
  3. Az összeállításhoz az alsó piskótalapot helyezd egy tálra, és locsold meg egy kevés meggybefőtt-lével. Kend rá a krém egyharmadát, és szórd meg csokoládéforgáccsal. Rendezd rá a meggy felét. Tedd rá a második piskótalapot, és ismételd meg a rétegezést: meggybefőtt-lé, krém, csokoládéforgács, meggy. Fedd be a harmadik piskótalappal, és kend be a maradék krémmel az egész tortát. Díszítsd csokoládéforgáccsal és meggyel.
  4. Hűtőben tárold legalább 4 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése