Ads 468x60px

Pages

Szilváslepény

 III.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 80 dkg szilva
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor



Elkészítés:
  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a tejfölt, a sütőport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Egyik felét folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A másik tésztarészt kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, és rásorakoztatjuk a szilvát. Megszórjuk a porcukorral.
  3. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk és a szilvára borítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
  4. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a porcukorral. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.
  5. Ha megsült, kihűtjük és szeletelve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése