III.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1/2 dl tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 80 dkg szilva
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg zsemlemorzsa
A tetejére:
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a tejfölt, a sütőport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Egyik felét folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A másik tésztarészt kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, és rásorakoztatjuk a szilvát. Megszórjuk a porcukorral.
- A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk és a szilvára borítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
- A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a porcukorral. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.
- Ha megsült, kihűtjük és szeletelve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése