Ads 468x60px

Pages

Mákos rácsos

 IV.


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 25 dkg mák
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  • A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, és három részre osztjuk a tésztát.
  • Az egyik részt kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Megkenjük egy kevés tejjel.
  • A mákot ledaráljuk, és egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral, a vízzel és a citromlével. Felforraljuk, majd kis lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  • A mákos tölteléket rákenjük az alsó tésztalapra. A második tésztalapot is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Megkenjük egy kevés tejjel.
  • A harmadik tésztalapot is kinyújtjuk, és rácsot vágunk belőle. Ráhelyezzük a süteményre. Megkenjük egy kevés tejjel.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
  • Kihűtve szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése