IV.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 25 dkg mák
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl víz
- 1 citrom leve
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, és három részre osztjuk a tésztát.
- Az egyik részt kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. Megkenjük egy kevés tejjel.
- A mákot ledaráljuk, és egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral, a vízzel és a citromlével. Felforraljuk, majd kis lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
- A mákos tölteléket rákenjük az alsó tésztalapra. A második tésztalapot is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Megkenjük egy kevés tejjel.
- A harmadik tésztalapot is kinyújtjuk, és rácsot vágunk belőle. Ráhelyezzük a süteményre. Megkenjük egy kevés tejjel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
- Kihűtve szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése