1487.
HOZZÁVALÓK:
1,5 fertály kupa tej,
2-3 dkg élesztő,
1 fertály kupa vaj,
1 fertály kupa tojás,
só,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Fél fertály kupa tejből kovászt
keverünk két vagy h árom deka élesztővel, h a
megkelt tálban a következő tésztát készítjük. Egy fertály kupa tejet, egy
fertály kupa olvasztott vajat együtt felmelegítünk, de előbb kellően megsózzuk
és megcukrozzuk. Ebből finom liszttel megleh etős
kemény tésztát csinálunk, azután teszünk h ozzá
egy fertály kupa tojást összeh abarva, a
tojásfeh érjének szánt felét nem tesszük bele.
Ha az egészet jól összevegyítettük rendes kalácstészta keménységűre, beletesszük
a kovászt és nagyon jól megdolgozzuk. Ha a tészta elválik a tál oldalától,
megkelesztjük, azután vajjal kikent kalácsformába téve újból kelesztjük, végül
rendes tűznél egy óráig sütjük. Jól megcukrozva adjuk asztalra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése