1485.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg cukor,
5 dkg kakaó,
2 dkg kakaóvaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Fél kiló cukrot új edénybe
teszünk és ráöntünk egy deci vizet. A tűzh öz
állítjuk, erősen főzzük addig, míg a h ideg vízben
állt fakanál nyelét belemártva és gyorsan a vízbe visszatéve a cukor már egy
darabban marad a vízben és h a a szájunkba
vesszük, a fogunkh oz ragad, de nem törik, csak
nyúlik. Ekkor le kell venni az üstöt a tűzről, h irtelen
h ideg vízbe mártjuk, pár percig állni h agyjuk,
majd márványtáblára öntve nagyon gyorsan új fakanállal keverjük mindaddig, míg
olyan kemény lesz, h ogy kézzel tovább gyúrh atjuk.
Ha jól kidolgoztuk, golyókat formálunk a cukorból, a már előre elkészített
tábla kakaót kakaóvajjal fölolvasztjuk és abba kis villa segélyével egyenként
belemártjuk és száraz, h ideg h elyre
tiszta feh ér papírra kirakjuk. A kakaó mértéke
öt deka táblakakaó és két deka kakaóvaj, ezt leh etőleg
mély edénybe tesszük és az edényt meleg vízbe állítjuk úgy, h ogy
szépen összeolvadjon. Azalatt, h ogy a cukor
fő, vizes szivaccsal vagy vizes tollal mindig törölgetni kell az edény oldalát,
mert különben a cukor megvizesedik.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése