1495.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg cukor,
1 csésze tej,
2 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
2 csésze liszt,
késh egynyi
fah éj,
kevés reszelt citromh éj,
1 csomag sütőpor,
7 dkg vágott dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg szép világosbarnára
a cukrot. Lassan engedjük fel és tegyük félre h űlni.
Ezután keverjük h abosra a tojássárgákat a
vajjal, és a porcukorral, majd tegyük h ozzá a
lisztet, a sütőport, a fah éjat, és a lereszelt
citromh éjat. Lassan elegyítsük h ozzá
a karamellás tejet, végül a tojások keményre vert h abját,
és a vékonyra vágott diót. Kizsírozott, lisztezett, h osszúkás
tepsiben lassan süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése