1493.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásfeh érje,
12 dkg vaníliás porcukor,
8 dkg pirított, őrölt mandula,
a töltelékh ez:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 szelet csokoládé,
7 dkg pirított, őrölt mandula,
5 dkg cukor,
1 narancs.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény h abot
a tojásfeh érjékből, majd adjuk h ozzá
a vaníliás porcukrot folyamatos verés mellett, végül pedig keverjük bele a
gyengén megpirított, és megőrölt mandulát. Jól megvajazott tortapléh en
süsünk belőle 3 lapot.
A töltelékh ez
keverjük h abosra a vajat a porcukorral, és a
megpuh ított csokoládéval. Ezután keverjünk h ozzá
5 dkg megpirított, és megőrölt mandulát, végül az 5 dkg cukorból készült
cukorszirupot. Töltsük meg a kih űlt
tortalapokat, és vonjuk be a torta külsejét is. Végül h intsük
meg a maradék őrölt mandulával, és díszítsük narancsszeletekkel.
A töltelék
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése