1492.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg írósvaj,
15 dkg cukor,
15 dkg mandola,
1 citrom,
1 zsemle,
tej,
4 tojás,
4 tojássárgája.
ELKÉSZÍTÉS:
Végy 14 deka írósvajat, 15 deka
cukrot és éppen ennyi mandolát; mindegyiket jól törd össze finomra. Ezután egy
citromh éja megapríttatik, s h a
egy zsemlye h éját lereszelted, a zsemlyét
áztasd tejbe, azután pedig nyomd ki jól; mindezt már most egy mozsárban törd
össze, s tedd egy melencébe, h ová nyolc
tojássárgáját egymás után ütvén közibe, keverd fél óráig; végre tégy négy
tojásfeh ér h abját
h ozzá; kenj meg egy kasztrólt írósvajjal, tedd
a törtet h ozzá, s h agyd
párolni, azután rája borh ab öntendő.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése