1906.
HOZZÁVALÓK:
3 dl gríz,
4 dl tej,
33 dkg cukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált dió,
rumaroma,
20 dkg margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be egy éjszakára a grízt
3 dl tejbe, majd másnap reggel adjuk hozzá a tojást, 18 dkg cukrot, a sütőport az
egyik vaníliáscukrot, valamit a darált dió felét. Keverjük simára és sütőben
tűpróbáig süssük. Miután kihűlt, vágjuk le a széleit és vágjuk ketté. Töltsük
meg a következő töltelékkel: a levágott széleket locsoljuk meg 1 dl tejjel és a
rumaromával, keverjük habosra a margarint a maradék cukorral, adjuk hozzá a
megáztatott tésztaszéleket, a másik csomag vaníliáscukrot, és a darált dió
másik felét. A tortát kívülről is vonjuk be ezzel a krémmel, a tetejét szórjuk meg
apróra vágott dióval, és színes cukorkákkal vagy csokoládé darával
díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése