1910.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált dió,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
26 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás,
a töltelékhez:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
3 cl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a liszttel elkevert
sütőport a vajjal, a cukorral, a dióval, és az egész tojással, majd kivajazott,
kilisztezett tepsiben süssük szép világosra. A sütés után a tésztát vágjuk kétfelé,
és a következő töltelékkel megkenve borítsuk egymásra. A töltelékhez keverjük
habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a darált diót és a rumot. A
süteményt hosszú szeletekre vágva cukrozott fél dióbelekkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése