1913.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
7,5 dkg liszt,
5 dkg burgonyaliszt,
2 evőkanál fahéj,
1 csomag vaní1iáscukor,
késhegynyi sütőpor,
csipetnyi só,
a krémhez:
4,5 dl tej,
3 evőkanál fehér rum,
1 csomag vaníliás torta-krémpor,
25 dkg margarin,
3 kávéskanál fahéj,
az öntethez:
10 dkg porcukor,
2 evőkanál fehér rum,
1 dkg margarin,
csokireszelék.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tésztához a
tojássárgákat 3 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval,
majd adjuk hozzá a fahéjat. Verjünk a tojásfehérjéből kemény habot, és adjuk a
masszához. Keverjük össze a kétféle lisztet és a sütőport, szitáljuk rá, és
habverővel óvatosan keverjük a tojásos masszához. Egy 24 cm átmérőjű, csillag
alakú vagy kerek tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, töltsük bele a
tésztát, és előmelegített sütőben süssük meg. Öntsük a töltelékhez a tejet és a
rumot egy tálba, a torta-krémport adjuk hozzá, és habverővel addig verjük, míg
krémmé alakul. Keverjük habosra a margarint, és a krémet apránként dolgozzuk
bele. A tésztát vágjuk három lapra. Az alsó réteget kenjük meg a krém egyharmadával.
A maradék krémbe keverjük bele a fahéjat, és a felét kenjük a második lapra. Tegyük rá a harmadik lapot, majd a
porcukorhól a rummal és az olvasztott margarinnal készítsünk öntetet, és ezzel vonjuk
be a torta tetejét. Az oldalát kenjük be a maradék fahéjas krémmel.
Csokoládéreszelékkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése