1914.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojás,
30 dkg porcukor,
10 dkg durvára vágott dió,
1 tábla tortabevonó étcsokoládé,
10 dkg vágott zselés cukor vagy
kandírozott gyümölcs,
20 dkg liszt,
a krémhez:
1/2 l tej,
6 dkg vaníliás pudingpor,
6 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk piskótalapot 5
tojásból, 10 dkg cukorból és a liszt feléből, majd miután kisült, vágjuk félbe.
Keverjük ki a maradék tojások sárgáját 5 dkg cukorral, a tojásfehérjéket pedig
verjük kemény habbá 15 dkg cukorral, majd óvatosan adjuk a sárgájához. Lazán
keverjük hozzá a 10 dkg liszt, vágott dió, vágott zselés cukor, apró
csokoládédarabkák keverékét. A piskótatésztához hasonlóan süssük ki. Kihűlés
után vágjuk félbe, így összesen négy lapot kapunk. A krémhez főzzük fel a
porcukrot a tejjel, és a vaníliás pudingporral. Miután kihűlt, adjuk a habosra
kevert margarinhoz. A piskótalapokat ezzel a krémmel ragasszuk össze, majd a
sütemény tetejét és oldalát is kenjük meg vele.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése