2558.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg + 3 evőkanál cukor,
1 dl tej,
1 kávéskanál élesztőpor,
csipetnyi só,
50 dkg sárgabarack,
50 dkg őszibarack,
3 evőkanál vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet egy mély
tálba, közepébe nyomjunk mélyedést, öntsük bele a tojásokat, adjuk hozzá a 10
dkg cukrot, az élesztőporral elkevert tejet és egy csipetnyi sót. Keverjük
össze, dagasszuk meg, takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk 45 percig kelni. A
barackokat mossuk és hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk nem túl apró
kockákra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. A sütőt
160 fokra melegítsük elő. A megkelt tésztát akkorára nyújtsuk, hogy ki tudjuk
vele bélelni a sütőformát, és az oldalára is jusson. A tészta tetejét vegyesen szórjuk
meg a gyümölcsdarabokkal, a 3 evőkanál cukorral, és locsoljuk meg a vajjal. A
sütőben kb. egy órát süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése