Ads 468x60px

Pages

Diós linzer 1933-ból

 2735.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj,
15 dkg cukor,
5 tojássárgája,
a töltelékhez:
25 dkg cukor,
5 tojásfehérje,
20 dkg darált dió,
4 szelet csokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből, a vajból, a cukorból a tojások sárgájával. Dolgozzuk ki alaposan, majd nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra és kikent tepsiben félig süssük meg. Ez alatt keverjük a cukrot, a tojásfehérjéket, a darált diót és a lereszelt csokoládét tűzön addig, míg elég sűrű lesz. Kenjük rá a félig megsült és kihűlt tésztára, és mérsékelt tűznél süssük, míg a teteje megszárad. Miután kihűlt, vágjuk tetszésszerinti szeletekre.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése