Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés piskótatorta

 2729.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
7 dkg hámozott, darált mandula,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg étcsokoládé vagy főzőcsokoládé,
csipetnyi só,
a formához:
2 dkg vaj és kevés liszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáit a cukor felével és a sóval. A tojásfehérjékből verjünk nagyon kemény habot a maradék cukorral, majd lazán keverjük bele a cukros tojássárgáját, a darált mandulát, a közben megreszelt étcsokoládét és a villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Az egészet óvatosan forgassuk át, majd simítsuk a vajjal kikent és kevés liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített, mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Még melegen borítsuk deszkára, de csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése