Ads 468x60px

Pages

Kántor szelet

 2731.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg zsír,
1 tojás,
2 kávéskanál kakaó,
csipetnyi só,
tejföl,
a tetejére:
4 tojás,
20 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg pörkölt mogyoró,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral és gyúrjuk össze a zsírral, az egész tojással, a kakaóval, csipetnyi sóval, és annyi tejföllel, hogy jól dolgozható legyen. Felét tegyük tepsibe, egyenletesen, és félig süssük meg. A félig sült tésztára a következő habos keveréket kenjük: keverjük el fél óráig a tojások sárgáját a cukorral, és a vaníliáscukorral, majd ezután keverjük hozzá a darált, pörkölt mogyorót, a világos zsemlemorzsát és legvégül a tojások kemény habját. A tészta félretett másik felét a tepsi nagyságára nyújtsuk ki, és helyezzük rá a habos rétegre. Pár helyen, ritkafogú villával szurkáljuk meg, és sütőbe téve szép süssük sárgára. Kihűlés után szeleteljük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése