Ads 468x60px

Pages

Mandulás kuglóf

 2732.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 tojás,
5 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg vaj,
10 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
5 dkg csokoládé,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe és egy percig főzzük, majd húzzuk le a héját és vágjuk forgácsokra. A tejet langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt és öntsük bögrébe. Letakarva "futtassuk meg", vagyis addig kelesztjük, amíg feljön a bögre tetejére. Az egész tojásokat keverjük a cukorral habosra, adjuk hozzá a puha vajat és a vaníliáscukrot. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a lisztet és csipetnyi sót. Forgassuk bele a mandulaforgácsot, a megmosott, lecsurgatott és megtisztított mazsolát, valamint a durvára reszelt csokoládét. Kenjük ki a kuglóf-formát vastagon a margarinnal, és a tésztát simítsuk bele. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztamassza csak a forma feléig érjen, mert "kidagadhat" belőle!). Térfogatához képest kelesszük duplájára, majd toljuk előmelegített forró sütőbe és süssük szép aranysárgára. Még forrón borítsuk tálra és csak kihűlés után vágjuk fel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése