2732.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 tojás,
5 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg vaj,
10 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
5 dkg csokoládé,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe és egy percig főzzük, majd húzzuk le a héját és vágjuk forgácsokra. A tejet langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt és öntsük bögrébe. Letakarva "futtassuk meg", vagyis addig kelesztjük, amíg feljön a bögre tetejére. Az egész tojásokat keverjük a cukorral habosra, adjuk hozzá a puha vajat és a vaníliáscukrot. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a lisztet és csipetnyi sót. Forgassuk bele a mandulaforgácsot, a megmosott, lecsurgatott és megtisztított mazsolát, valamint a durvára reszelt csokoládét. Kenjük ki a kuglóf-formát vastagon a margarinnal, és a tésztát simítsuk bele. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztamassza csak a forma feléig érjen, mert "kidagadhat" belőle!). Térfogatához képest kelesszük duplájára, majd toljuk előmelegített forró sütőbe és süssük szép aranysárgára. Még forrón borítsuk tálra és csak kihűlés után vágjuk fel.
35 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 tojás,
5 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg vaj,
10 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
5 dkg csokoládé,
csipetnyi só.
Tegyük a mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe és egy percig főzzük, majd húzzuk le a héját és vágjuk forgácsokra. A tejet langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt és öntsük bögrébe. Letakarva "futtassuk meg", vagyis addig kelesztjük, amíg feljön a bögre tetejére. Az egész tojásokat keverjük a cukorral habosra, adjuk hozzá a puha vajat és a vaníliáscukrot. Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a lisztet és csipetnyi sót. Forgassuk bele a mandulaforgácsot, a megmosott, lecsurgatott és megtisztított mazsolát, valamint a durvára reszelt csokoládét. Kenjük ki a kuglóf-formát vastagon a margarinnal, és a tésztát simítsuk bele. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztamassza csak a forma feléig érjen, mert "kidagadhat" belőle!). Térfogatához képest kelesszük duplájára, majd toljuk előmelegített forró sütőbe és süssük szép aranysárgára. Még forrón borítsuk tálra és csak kihűlés után vágjuk fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése