1355.
HOZZÁVALÓK:
1 evőkanál búzadara,
15 dkg burgonya,
10 dkg darált mandula,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál porcukor,
rétestészta.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a púpozott evőkanál
búzadarát 1/2 dl vízben, majd várjuk meg, amíg a vizet magába szívja. Hámozzuk
meg a h éjában főtt burgonyát, törjük át, és
keverjük össze a darált mandulával, a főtt darával, a rummal, és a porcukorral.
Locsoljuk meg az előzőleg elkészített rétestésztát
olvasztott zsírral, h intsük meg búzadarával,
és kenjük meg a töltelékkel. Göngyöljük fel, kenjük meg a tetejét zsírral, és
kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Vaníliás
porcukorral megh intve, mandulamártással
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése