1350.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
4 tojás,
40 dkg búzadara,
10 dkg mazsola,
2 dkg vaníliáscukor,
15 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
3 dl tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a h ozzávalókból
kelt tésztát, melyet a kiterített abroszon h úzzunk
ki. Spricceljük meg kevés olvasztott vajjal, és szórjuk rá a következő
tölteléket: keverjük el a tojásokat a tejföllel, adjuk h ozzá
a búzadarát, a vaníliáscukrot, a porcukrot, és a mazsolát. Tekerjük fel a
tésztát, a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, és tojássárgájával. Tegyük
sütőbe és süssük szép pirosra. Tálaláskor h intsük
meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése