1352.
HOZZÁVALÓK:
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál ecet,
2,5 dl tejföl,
25 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 evőkanál kakaó,
a mázh oz:
2 tojás,
30 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3 evőkanál kakaó,
1 evőkanál vízben oldódó kávé,
1 csomag vaníliáscukor,
néh ány
csepp rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a szódabikarbónát az
ecetben. Keverjük h abosra a tejföllel, a
cukorral, és a tojással, majd dolgozzuk össze a liszttel, és a kakaóporral.
Töltsük a tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben,
közepes lángon süssük meg. Ha elkészült borítsuk tálra és vonjuk be
csokoládémázzal. A mázh oz keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukorral, majd forgassuk bele a h abbá
vert feh érjéket is. Gőz fölött, folyamatosan
kevergetve főzzük sűrűre. Ezután adjuk h ozzá a
vajat, és amint elolvadt, vegyük le a tűzről. Szórjuk bele a kakaóport, a
kávéport, a vaníliáscukrot, és ízesítsük néh ány
csepp rummal. Addig kevergessük, amíg olyan nem lesz, mint az olvasztott
csokoládé. Ha kevergetés közben a vaj kicsapódna, akkor adjunk h ozzá
1 evőkanál forró vizet. Miután a tésztát a mázzal bevontuk, várjuk meg, amíg
megdermed, és csak ezután szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése