1349.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
20 dkg vaj,
30 dkg baracklekvár,
30 dkg porcukor,
30 dkg darált mák,
10 dkg mazsola,
12 tojás,
1 citrom,
6 dl tejföl,
só,
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből 8
tojásból, kevés só h ozzáadásával. Lisztezett
deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és vágjunk belőle 1,5 centis
szalagokat. Főzzük ki forrásban lévő sós vízben, h űtsük
le h ideg vízzel, szűrjük le, és a felh asználásig
tartsuk melegen. Keverjük simára 4 tojás sárgáját a vajjal, és a porcukorral,
és ízesítsük a citrom lereszelt h éjával,
valamint a mazsolával. Adjuk h ozzá a tejfölt,
a cukorral tojások keményre vert h abját, és a
már kifőtt szalagmetéltet. Keverjük össze lazán. Terítsük a tészta h armadrészét
egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, és osszuk el egyenletesen.
Szórjuk meg bőven darált mákkal, h elyezzünk rá
tésztát, kenjük meg barackízzel, és folytassuk ezt addig, amíg a h ozzávalók
el nem fogynak. Ügyeljünk arra, h ogy a
tetejére tészta kerüljön. Süssük 20-25 perc alatt pirosra. Előmelegített tálon,
kockákra vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése