1830.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
28 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 evőkanál porcukor,
3 tojássárgája,
a habhoz és a töltelékhez:
30 dkg porcukor,
1 kiskanál ecet,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
margarinnal, a porcukorral és a tojássárgákkal, majd tegyük 1 órára hűtőbe. Nyújtsuk
ki a tésztát, majd kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük a pogácsákat
papírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot,
és verjük szép fényesre, majd tegyük bele az ecetet. Rakjunk a habból kis
halmokat a pogácsákra, majd előmelegített sütőben süssük meg. A kihűlt habos
korongokat ízlés szerint választott lekvárral ragasszuk össze.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése