1834.
HOZZÁVALÓK:
22 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
1 kiskanál fahéj,
1 kiskanál szegfűszeg,
2 tojás,
2 dl joghurt,
1 narancs,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált mandula,
1 dl olaj,
10 dkg mazsola,
a díszítéshez:
10 dkg szeletelt mandula,
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a
sütőporral, a cukorral, és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az egész tojásokat,
a joghurtot, a frissen kifacsart narancslevet, a vaníliáscukrot, a darált
mandulát, az olajat, és a mazsolát. Dolgozzuk ki alaposan a tésztát, majd
öntsük egy kivajazott, kilisztezett formába. A tetejét díszítsük szeletelt
mandulával, és 160 fokon kb. 35 perc alatt süssük meg. Porcukorral meghintve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése