1842.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 dkg liszt,
3 dkg kukoricakeményítő,
3 tojás,
8 dkg porcukor,
1 csipetnyi só,
a töltelékhez:
2,5 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojássárgája,
2 dkg kukoricakeményítő,
15 dkg vaj,
a bevonathoz:
20 dkg vaníliás porcukor,
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a töltelékhez a tej
felét, a vaníliáscukor felével, majd tegyük félre. Keverjük habosra a két tojás
sárgáját, majd adjuk hozzá a maradék tejet és a maradék vaníliás cukrot,
valamint a kukoricakeményítőt. Az előbb félretett, már felforralt cukros tejet tegyük
vissza a tűzhelyre és kis lángon kezdjük újból melegíteni. Adjuk hozzá a hideg
tojásos krémet, majd amikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről és hűtsük szobahőmérsékletűre.
Miután lehűlt apránként keverjük hozzá a vajat, majd tegyük hűtőbe.
Keverjük el a lisztet a
keményítővel. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá, majd folytonos
keverés közben adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele óvatosan a tojások
sárgáját, és végül forgassuk bele a megszitált lisztet. terítsük szét a tésztát
egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt, 175 fokra előmelegített tepsiben, és 8-10
perc alatt süssük világosra. Hagyjuk a piskótát kihűlni, majd a szélei
levágását követően, vágjuk három nagyjából 8 centis csíkra. Az első lapot
rakjuk tálcára, kenjük meg a töltelékkel és illesszük rá a második lapunkat.
Erre kenjük rá a megmaradt tölteléket és a harmadik lappal fedjük le. A tetejét
sütőpapírral bevonva tálcát teszünk rá, amelyet kissé rányomunk a tésztára. Így
kerül be a hűtőbe minimum két óra hosszára. Ezután vágjuk 4×4 centis kockákra.
A mázhoz keverjük ki a porcukrot hat evőkanál vízzel. A kapott mázzal vonjuk be
a kockákat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése