1838.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
4 tojás,
22 dkg porcukor,
ribizli lekvár,
1,5 dl rum,
1 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a
tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral. Egy picit verjük fel a tojássárgákat is, és
adjuk a habhoz. Keverjük bele a lisztet, majd kikent, sütőpapírral bélelt sütőlapon
ujjnyi vastagságban kenjük fel a tésztát. Közepesen meleg sütőben süssük.
Miután kisült, teljesen hűtsük ki. A 2/3 részét vágjuk le, kenjük meg ribizli
lekvárral és vágjuk ketté. A fennmaradó egyharmad részt vágjuk apró kockákra, locsoljuk
meg a rummal, és citrom kifacsart levével, majd keverjük a maradék porcukorból és
1/2 dl vízből készített nagyon sűrű szirupba. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a
kettévágott, ribizli lekváros piskótalapokat. Szúrjunk ki belőle mignonokat. Egy
kicsit hagyjuk állni, majd rózsaszínű cukorfondattal vonjuk be őket.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése