2746.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
a töltelékhez:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk linzertésztát, majd osszuk két apró cipóra. Nyújtsuk ki, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A túrót szitán törjük át, adjuk hozzá a vajat, és keverjük habosra. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül töltsük a krémet a megsült és lehűtött linzerlapok közé. Hűtőben dermesszük meg, majd ezután szeleteljük fel.
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
a töltelékhez:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliáscukor.
Készítsünk linzertésztát, majd osszuk két apró cipóra. Nyújtsuk ki, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A túrót szitán törjük át, adjuk hozzá a vajat, és keverjük habosra. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül töltsük a krémet a megsült és lehűtött linzerlapok közé. Hűtőben dermesszük meg, majd ezután szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése