Ads 468x60px

Pages

Hálós sárgabaracktorta

 2751.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg kukoricapehely,
10 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
a tetejére:
1 kg sárgabarack,
10 dkg sárgabaracklekvár,
25 dkg cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, adjuk hozzá a cukrot, és addig főzzük, amíg enyhén karamellizálódik. Öntsük fel a tejszínnel, olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a kukoricapelyhet is. Kis lángon kb. 2 percig főzzük, majd öntsük sütőpapírral kibélelt tortatormába. A tésztát nyomkodjuk le, a szélén képezzünk alacsony peremet. 200 fokos sütőben 10 percig süssük. A formából kivéve kenjük meg a sárgabaracklekvárral. A gyümölcsöket mártsuk 1-2 percre forró vízbe, a héját húzzuk le, vágjuk félbe és magozzuk ki. A torta tetejét sűrűn rakjuk ki a félbevágott barackokkal. A maradék cukrot kb. 0,7 dl vízben oldjuk fel, majd gyenge tűzön karamellizáljuk. A még folyós cukormasszából egy fakanál segítségével a torta tetejére csorgassunk keresztül-kasul csíkokat, azaz "hálózzuk be" a tortát. Ne hagyjuk sokáig állni, mert az alja megpuhul. Ezt a tortát lisztérzékenyek is fogyaszthatják.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése