Ads 468x60px

Pages

Párizsi gyűrű

 2741.

HOZZÁVALÓK:
1,5 dl étolaj,
1,5 dl víz,
csipetnyi só,
csipetnyi cukor,
15 dkg liszt,
1 csapott kiskanál sütőpor,
4 tojás,
szeletelt mandula,
a krémhez:
5 dl tej,
1 csomag vanília ízű pudingpor,
4 evőkanál cukor,
1/2 dl rum,
1,5 dl tej,
1 csomag tejszín ízű habpor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel az olajat, a vizet, a sót és a cukrot egy edényben. Amikor forr adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Addig tartsuk a tűzön, amíg a tészta elválik az edény falától. A tűzről levéve egyenként keverjük bele a tojásokat. A sütőlemezen formázzunk gyűrűalakot a nyomózsákból. A tetejét tojással kenjük meg, és mandulával szórjuk meg. Előmelegített, nedves sütőben (220 fokon) kb. 10-15 percig süssük. Készítsünk vaníliapudingot rummal, és a habporból készített habbal lazítsuk, majd töltsük meg a krémmel a gyűrűket.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése