Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés almatorta

 2743.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1 dl tejföl,
1 kávéskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 kg alma,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
2 evőkanál darált dió,
5 dkg mazsola,
a díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 kávéskanál étolaj,
2 dl tejszín.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a margarint a cukorral, a tojással, a tejföllel és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk, majd 8-10 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A meghámozott, lereszelt almát 1 dkg margarinban a citromlével megpároljuk. Közben hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat. Amikor megpuhult, belekeverjük a darált diót és a mazsolát. A gesztenyemasszát 4 dkg margarinnal és a rummal sűrű krémmé keverjük. A tésztát három részre osztjuk, és a tortaformánk méretének megfelelő lapokká nyújtjuk. A kapcsos tortaformában alulra tésztalap kerül, melyet megkenünk a gesztenyekrém felével, majd elosztjuk rajta az almakrém felét. Befedjük a második tésztalappal, és az előbbiek szerint bekenjük a krémekkel, majd befedjük a harmadik tésztalappal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Végül bevonjuk a tortát a felolvasztott csokoládéval, amelybe kevés étolajat kevertünk. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése