Ads 468x60px

Pages

Dán rozskenyér

 2765.

HOZZÁVALÓK:
kb. 9 dl víz,
3 dkg élesztő,
60 dkg rozsliszt,
60 dkg finom- vagy kenyérliszt,
1,5 dl sör,
1 evőkanál só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 1 dl vizet 1 dkg élesztővel meg 3 evőkanál rozsliszttel, majd letakarva, szobahőmérsékleten, egy éjszakán át pihentessük. Másnap a maradék langyos vízzel és élesztővel, a kétféle liszttel, meg a sörrel, megsózva 6-8 percig dagasszuk, majd letakarva kb. 40 percig pihentessük. Három, 1,5 l-es püspökkenyérformát vajazzunk ki, és töltsük meg a tésztával. Takarjuk le, meleg helyen hagyjuk 2 órán át állni. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) 1 órán át süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha nem, a tüzet mérsékelve süssük tovább.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése