Ads 468x60px

Pages

Erdélyi puncstorta

 2770.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
késhegynyi szódabikarbóna,
6 evőkanál rétesliszt,
3 evőkanál rum,
a krémhez:
10 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
4 tojássárgája,
10 dkg mazsola,
a mázhoz:
3 evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
3 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral meg a szódabikarbónával, majd keverjük közé a réteslisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformában süssük meg és deszkára borítva hűtsük ki. A tetejéről egy ujjnyi vastag lapot vágjunk le, az alsó rész belsejét kiskanállal szedjük ki, morzsoljuk össze és három evőkanál rummal öntözzük meg. Keverjük habosra a porcukrot a vajjal vagy margarinnal meg a tojássárgákkal, tegyük bele a rumos tésztamorzsát, a megáztatott mazsolát, és ezt a krémet öntsük a tészta üregébe. A felső lapot fektessük rá, és az egészet vonjuk be a kevés vízzel főzött és a vajjal kikevert keserűcsokoládé mázzal.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése